28 Mayıs 2010 Cuma

Dünya Biyolojik Çeşitlilik Yılı ve Çevre Haftası Etkinlikleri


 2010 yılı Birleşmiş Milletler tarafından “Biyolojik Çeşitlilik Yılı” ilan edildi. Doğal hayatın devamı konusunda biyolojik çeşitliliğin giderek önem kazanması nedeniyle tüm dünyada çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Biyolojik Çeşitlilik Yılı kutlamalarının teması dünyadaki yaşamı ve biyolojik çeşitliliğin yaşamımıza sağladığı değerleri öne çıkartmaktır. Bu temadan yola çıkarak Özel Çevre Koruma Bölgesi olan yarımadamızda da insan yaşamının doğa ile olan bağı ve doğanın yaşama sağladığı değerler üzerine kamuoyunu bilinçlendirmeye yönelik, sunum, söyleşi ve seminerler düzenlenecek.  

Datça Çevre ve Turizm Derneği (DAÇEV) de bu kapsamda Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) işbirliği ve Çevre ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu’nun (UNDP-Türkiye) desteği ile 31 Mayıs Pazartesi günü saat 10:00 da Bülent Ecevit Kültür Merkezinde “DATÇA’DA TARIM VE DOĞAL KAYNAKLAR” konulu bir söyleşi düzenliyor.

Etkinliğe katılacak olan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Doç.Dr.İbrahim Duman, “İyi Tarım Uygulamaları ve Yanlış Uygulamaların Doğal Çevre İle İnsan Yaşamına Etkileri”, Türkiye Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonundan (UNDP) Yıldıray Lise “Orman Koruma Alanlarının Yönetiminin Güçlendirme Projesi” ile “Tarımdaki Yanlış Uygulamaların Ekosistem ve Yaban Hayatına Olan Zincirleme Etkileri” ve Doğal Hayatı Koruma Vakfından (WWF) doğa koruma uzmanı Başak Avcıoğlu Çokçalışkan “Doğal Değerlerimiz ve İnsan Yaşamına Katkıları – Doğal Çözümler” üzerine konuşacaklar.

Konuşmacılar aynı günün akşamı bu konular üzerinde Kızlan Köy Kahvesinde çiftçilerle yapılacak sohbet toplantısına katılacaklar.

DAÇEV ayrıca Dünya Çevre Haftası nedeniyle 4 Haziran Cuma günü saat 19:00 da yine Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde Çevre Filmleri Gösterisi düzenleyecek.


Hiç yorum yok: