28 Mayıs 2010 Cuma

Datça'nın zenginliği

WWF-Türkiye, Çevre Orman Bakanlığı ve UNDP-Türkiye, 2010 Biyolojik Çeşitlilik Yılı’nda korunan alanlarda, insan yaşamının doğayla bağlantısı ve doğanın yaşama sağladığı değerler hakkında bir dizi etkinlik düzenliyor.

DAÇEV'in de katkileri ile Datça’da 31 Mayıs’ta gerçekleşecek “Tarım ve Doğal Kaynaklar Sohbetleri” bu etkinliklerden ilki olacak. Asagida ntvmsnbc'da cikan haberden alintiyi okuyabilirsiniz:

2010 yılı, Birleşmiş Milletler tarafından “Biyolojik Çeşitlilik Yılı” olarak ilan edildi ve küresel ölçekte hükümet kuruluşları ve sivil toplum örgütleri tarafından ulusal ve uluslararası etkinliklerle kutlanıyor. Biyolojik Çeşitlilik yılı kutlamalarının teması, dünyadaki yaşamı ve biyolojik çeşitliliğin yaşamımıza sağladığı değerleri kutlamak olarak belirlendi.

Avrupa’daki 100 ve Türkiye’deki 9 Orman Sıcak Noktası’ndan biri olan Datça ve Bozburun Yarımadaları, sahip olduğu biyolojik çeşitlilik ve doğal değerleriyle korunmayı hak eden bir bölge. WWF-Türkiye’nin, Çevre ve Orman Bakanlığı, UNDP-Türkiye ile Datça Çevre ve Turizm Derneği ile işbirliği içinde gerçekleştireceği etkinlikte, yarımadaların sahip olduğu değerlerin yöre insanına sağladığı yarar, yanlış arazi kullanımlarının doğadaki ve insan sağlığı üzerindeki zincirleme etkileri ile koruma çalışmalarının önemi tartışılacak.

Hiç yorum yok: