4 Mayıs 2010 Salı

Akdeniz'den Ege'ye 11. kez yürüdük

Doğa ve Dostluk için yürüdüler

Doğa ve Dostluk için yürüdüler
Yazı Boyutu



Tarih : 04.05.2010 - 08:53:07
Akdeniz’den alınan deniz suları, Ege’nin Gökova kıyısında Gereme sahilinde denize bırakıldı.

Akdeniz’den alınan deniz suları, Ege’nin Gökova kıyısında Gereme sahilinde denize bırakıldı.

Cumhuriyet meydanında davul-zurna eşliğinde başlayan yürüyüş, Azmak deresini takip ederek, Değirmenler mevkii ve Kızlan Köyü güzergahından 12 kilometre boyunca Ege’ye kadar sürdü.



Mehmet Çil

Datça Çevre ve Turizm Derneği (DAÇEV) öncülüğünde her yıl geleneksel olarak düzenlenen, “Doğa ve Dostluk Yürüyüşü”nün 11 incisi Pazar günü yapıldı.

DAÇEV, Datça Belediyesi, Datça Kaymakamlığı ve Kızlan Köyü işbirliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

Belediye Başkanı Şener Tokcan, DAÇEV kurucu başkanı ve Akdeniz’den Ege’ye doğa yürüyüşünün fikir babası Turgay Sönmez ile Kızlan Köyü Muhtarı Hüseyin Kuzu tarafından; Cumhuriyet Meydanı’nda Akdeniz’den alınan üç testi su, 12 kilometrelik yürüyüşün sonunda, Ege’nin Gökova kıyısında Gereme sahilinde denize boşaltılarak iki denizin buluşması sağlandı.

DAÇEV kurucu Başkanı Turgay Sönmez, 1999 yılından buyana hiç aksatılmadan tekrarlanan doğa ve dostluk yürüyüşünün, Karikatürist Haslet Soyöz’ün bir karikatüründen yola çıkılarak başlandığını söyledi. Sönmez, “Karikatürde evli çift kavga ediyor, biri Ege’de diğeri ise Akdeniz’de denize girmek istiyordu. Datça’da aynı gün iki denize birden girmek mümkün. Yarımadanın kuzeyi Ege’ye güneyi ise Akdeniz’e bakıyor. Datça’nın bu özelliği dünyanın başka bir yerinde yok” dedi.

DAÇEV Başkanı Melda Özdamar ise, Datça’nın değişik turizm imkanlarına sahip bir yer olduğuna dikkat çekerek; “Doğa yürüyüşleri, uygun bisiklet parkurları, rüzfar sörgü gibi sportif faaliyetlerin merkezi olabilecek bir yer. Turizmi 12 aya yaşmayı hedefliyorsak bu etkinliklere daha faza önem vermemiz gerekiyor. Amacımız, Akdeniz’den Ege’ye doğa ve dostluk yürüyüşünü her yıl daha fazla katılımla düzenlemek. Bu yıl ilk kez Datça dışından doğa yürüyüşçüleri de etkinliğimize katıldı” diye konuştu.

Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, Datça Yarımadasının, Knidos'un dan Balıkaşıran'a kadar kültür, sanat ve doğa turizmine açık bir bölge olduğunu belirterek, “Datça, sakin ve bozulmamış doğası ile alternatif tatil arayanlar için bir cennettir. Pırıl pırıl koyları, irili ufaklı 52 koyu ile Datça, ülkemiz turizminin gözbebeği olmaya adaydır. Doğa ve dostluk yürüyüşü her yıl hiç aksatılmadan düzenleniyor. Her yıl katılım giderek artıyor” dedi.

Hiç yorum yok: