11 Mayıs 2010 Salı

Doğa Çantam 5. kez uygulandı


Doğa Kaşifleri ordusuna taze kan




Tarih : 10.05.2010 - 23:27:10
Datça Çevre Derneği ilçemiz ilköğretim okulları öğrencileri ile 26 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında Doğa Çantam etkinliğini gerçekleştirdi.

Beş yıldır uygulanmakta olan bu programda 2. sınıf öğrencisi 150 çocuğumuz daha DAÇEV gönüllüsü eğitmenler eşliğinde Gebekum’da “Doğa Kaşifi” oldular.



DACEV gönüllü eğitmenlerinden Pınar Kınıkoğlu, beş yıldır sürmekte olan bu etkinliğe büyük mutlulukla katıldığını ve çocuklarımızın heyecanını paylaşmaktan haz aldığını belirtti. Kınıkoğlu, “Gebekum’da doğa farkındalığı yaratmak amacıyla oynanan oyunlardan birinde oluşturulan küçük bir yaşama alanının onlarca canlıya ev sahipliği yaptığını görmeleri, etkili bir deneyim oluyor. Çocukların beş duyularını kullanarak doğayı keşfetmeleri, diğer canlıların yaşamlarına saygı duymalarını amaçlayan bu programın, başladığımızdan bugüne kadar yerleştiğini ve hedefine ulaştığını düşünmekteyiz. Amacımız, miniklerin doğayı keşfetmelerinin yanı sıra, özellikle Gebekum Koruma Alanının gelecek nesillerce de değerinin bilinmesi yolunda bir adım atmaktır” dedi.

Hiç yorum yok: