5 Haziran 2009 Cuma

Dunya Cevre Gunu Etkinliklerimiz

5 Haziran Dunya Cevre Gununuz kutlu olsun.

Daçev üyeleri sabah 10:00'da Datça belediyesinin organize ettiği çevre temizliği kampanyasına katıldılar, Taşlık ve Kumluk plajları üyelerimizce temizlendi.



Ardından; Marmaris'ten gelen kucuk izcileri ve Marmaris Cevre Gonulluleri Derneginin uyelerini agirladi. Hep birlikte, Gebekum'un karsisindaki Datca Bolge Orman Sefligi'de Dacev'in geçtiğimiz kış meşe palamudu fidelerini diktiği ve bu sene genişletilen fidanligin acilisina gittik. İlçemiz sınırları içerisinde oluşturulan bu fidanlık için İlçe Orman şefliğine teşekkür ediyoruz. Ilk ekilen tohumlar Datca yarimadasinin endemik bitkilerinden Datca Hurmasi agaci (phoenix theophrastii) tohumlari oldu.



Marmarisli minik izci dostlarimizin ve sevgili Kazım Yılmaz İlköğretim Okulu öğrencilerimizin minik elleriyle hazirladigi viyoller fidanliktaki uzman ellere, Kasim ayina kadar saglikli fidelere donusmesi dilegiyle teslim edildi. Ayrica sakiz agaci fideleri de viyollere dikildi. Ardindan Belediye Baskanimiza bir adet Datca Hurmasi fidesi hediye edildi. Datçamızın merkezinde görülebilir bir yere dikileceğini umut ediyoruz.



Izci arkadaslarimiza hizlandirilmis bir Doga Cantam programi yasatip onlari da birer "doga kasifi" yaptik.




Ardindan ruzgar pervaneleri santralina gittik. En son teknolojilerle uretilen, Datca'nin tum ve Marmaris'in de kismen elektrik ihtiyacini gideren ruzgar pervanelerini yakindan gormek cok etkileyici bir duyguydu. Ayrintili bilgiyi baska bir blogda sizlerle paylasmayi umuyoruz.

Hatirlatalim; bu aksam, Dunya Cevre Gunu kapsaminda, 4 gunluk Surdurulebilir Yasam Gezici Film Festivalinin ilk gunu. Amfitiyatro'da saat 21:00 bulusmak uzere.

Hiç yorum yok: