27 Mayıs 2009 Çarşamba

Sürdürülebilir Yaşam Gezici Film Festivali Datça'da



2009 etkinliklerine dünya çevre gününü kutlayarak devam ediyoruz. Datça Belediyesinin de katkıları ile Sürdürülebilir yaşam Gezici Film Festivali 5-8 haziran tarihleri arasında Datça'da. Aşağıda detaylar var ama kısaca özetlemek gerekirse filmler cuma, cumartesi, pazar ve pazartesi akşamları saat 21:00'de amfitiyatroda ücretsiz gösterilecek. Orada görüşmek üzere.



5 Haziran 2009 Cuma 21:00


İda
İda dağlarına (Kazdağları) göz diken çok uluslu şirketlerin altın arama girişimi üzerine kitleleri bilgilendirmek amacıyla Güre Belediyesi için hazırlanan belgesel.
Yönetmen: Ethem Özgüven, Yapım yılı: 2008, Süre: 7,5' Ülke: Türkiye, Dil: Türkçe

Gıdanın Geleceği
Genetik yapısı ile oynanarak elde edilen besinlerin ardındaki gerçekler. Filmde alternatif çözüm olarak organik ve sürdürülebilir tarım da ele alınıyor.
Yönetmen:Deborah Koons Garcia, Yapım yılı: 2004, Süre: 88' Ülke: ABD, Dil: İngilizce, Türkçe altyazı

Hakikat
Siyanürle özütleme yöntemi kullanarak altın çıkarmak isteyen maden işletmesine karşı Bergama ve çevresindeki 17 köy halkının 17 yıl süren direnişi.
Yönetmen: Ethem Özgüven, Petra Holzer, Yapım yılı: 2007, Süre: 41' Ülke: Türkiye, Dil: Türkçe, İngilizce

6.Haziran 2009 Cumartesi 21:00


Meatrix
Matrix üçlemesine gönderme yaparak et ve süt ürünleri ile endüstriyel tarımın sorunlarını irdeleyip hicveden bir animasyon üçlemesi.
Yapım: Free Range Film Stüdyoları, Yapım yılı: 2003, Süre: 4', 5', 2,5' Ülke: ABD, Dil: İngilizce, Türkçe altyazı

Vatandaş Mustafa
Eşsiz bir doğa harikası ve bir milli park olmasına rağmen Karadeniz Bölgesi’ndeki Fırtına Vadisi’nde hidroelektrik santrali yapmak için girişilen doğa katliamına karşı halkın 6 yıl süren hukuk mücadelesi.
Yönetmen: Remzi Kazmaz, Yapım yılı: 2007, Süre: 50' Ülke: Türkiye, Dil: Türkçe

Susuzluk
Bir milyardan fazla insanın içilebilir suya erişimi olmayan dünyamızda ‘su bir insan hakkı mıdır, yoksa ticari bir meta mı?’ temel sorusuna yanıt arayan Bolivya, Hindistan ve ABD’deki toplumların öyküleri.
Yönetmen: Alan Snitow ve Deborah Kaufman, Yapım yılı: 2004, Süre: 62' Ülke: ABD, Dil: İngilizce, Türkçe altyazı

7.Haziran 2009 Pazar 21:00


Market Savaşları
‘Yıldız Savaşları’na gönderme yapan animasyonda sebze kuklalardan oluşan küçük bir organik çetenin toksik kimyasallar kullanan çiftlik yönetimine karşı savaşı.
Yapım: Free Range Film Stüdyoları, Yapım yılı: 2006, Süre: 6' Ülke: ABD, Dil: İngilizce, Türkçe altyazı

Kutsal Tohumlar
Arjantin’de Andlı çiftçilerin örgütlenerek, unutulmaya yüz tutmuş atalık tohumlarını birbirleriyle paylaşıp kurtarmalarının, değerli tohumları yaşatmalarının öyküsü.
Yönetmen:José E. Becker, Andrea Méndez Brandam, Yapım yılı: 2006, Süre: 32' Ülke: Arjantin, Dil: İspanyolca, Türkçe ve İngilizce altyazı

Enerjinin Evrimi
Temiz ve yenilenebilir enerjinin muazzam potansiyelini araştıran belgesel aynı zamanda bireyin kendi yaşamında neler yapabileceğini gösteriyor.
Yönetmen: Kirk Bergstrom, Yapım yılı: 2004, Süre: 26' Ülke: ABD, Dil: İngilizce, Türkçe altyazı

Biyoçeşitlilik Şifresi
Biyolojik çeşitliliğin azalmasıyla ortaya çıkan ürkütücü gerçekler. Sağlığımızın, yaşamımızın biyolojik çeşitliliğe bağlı olduğunu gösteren bir animasyon.
Yapım: Free Range Film Stüdyoları, Yapım yılı: 2007, Süre: 6' Ülke: ABD, Dil: İngilizce, Türkçe altyazı

Ladakh’dan Öğrenmek
Küçük Tibet olarak da anılan Ladakh Batı Himalayalar’da bir çöl alanıdır. Çetin koşullarda dayanışma içinde yaşamış olan toplumda “kalkınma”dan sonra bölünmüşlük, hoşgörüsüzlük, işsizlik, enflasyon, açgözlülük almış yürümüştür.
Yapımcı: John Page, Yapım yılı: 1993, Süre: 60' Ülke: İngiltere, Dil: İngilizce, Türkçe altyazı

8.Haziran 2009 Pazartesi 21:00


Ağız Devrimi
Dünyadaki bütün ağızlar, yapay katkılar, genetiğiyle oynanmış organizmalar, zararlı kimyasallar vb. içeren besinlere karşı ağız birliği ediyorlar. Organik ürünleri tüketmenin önemini vurgulayan bir canlı-aksiyon parodisi.
Yapım: Free Range Film Stüdyoları, Yapım yılı: 2006, Süre: 6' Ülke: ABD, Dil: İngilizce, Türkçe altyazı

Halkın Gücü
Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla ekonomik krize giren Küba’da halkın katlandığı güçlükler, yaratıcılığı, dayanışması, endüstriyel tarımdan organik tarıma geçişi.
Yönetmen: Faith Morgan, Yapım yılı: 2006, Süre: 53 dakika Ülke: ABD, Dil: İngilizce, Türkçe altyazı

Şeylerin Hikâyesi
Film bize üretim ve tüketim ekseninde gerçekçi bir tur attırıyor. Ekolojik ve toplumsal sorunlar arasındaki ilişkiyi görselleştirerek daha adil bir dünya yaratmaya çağırıyor.
Yapım: Free Range Film Stüdyoları ve Annie Leonard, Yapım yılı: 2007, Süre: 20' Ülke: ABD, Dil: İngilizce, Türkçe altyazı

Son Kumsal
Deniz doldurularak açılan Karadeniz otoyolunun yapımı sürecinde doğal limanların, balıkçı barınaklarının yok olmasıyla yaşanan trajikomik olaylar. Karadeniz halkının denizden koparılmasının öyküsü.
Yönetmen: Rüya Arzu Köksal, Yapım yılı: 2008, Süre: 56' Ülke: Türkiye, Dil: Türkçe

21 Mayıs 2009 Perşembe

2009 yili Doga Cantam etkinligimiz, her yil oldugu gibi cok zevkli gecti.

5 Mayıs 2009 Salı

Akdeniz'den Ege'ye 10. yıl

Belediye başkanımız Akdeniz'den testiye su dolduruyor.